André Gyselbrecht en Evert de Clercq tekenen beroep aan

André Gyselbrecht (67) werd tot 27 jaar cel veroordeeld. © BELGA
Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord heeft Evert de Clercq (54) beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot 27 jaar gevangenisstraf. De Zeeuw blijft tot op vandaag volhouden dat hij niets te maken heeft met de moord op Stijn Saelens. André Gyselbrecht heeft nog geen beroep aangetekend, maar zijn verdediging zal dat binnenkort wel doen.

Stijn Saelens werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in Wingene. Evert de Clercq kwam in 2013 een eerste keer in het vizier van de speurders als mogelijke tweede uitvoerder van de moord. Na een negatieve DNA-test werd de Zeeuw onmiddellijk vrijgelaten.

Door de verklaringen van Franciscus Larmit geraakte de Clercq in 2015 toch weer in nauwe schoentjes. Bovendien bracht hij Pierre Serry in contact met de ondertussen overleden huurmoordenaar ‘Ronnie’ van Bommel. Volgens Serry vroeg de Clercq 150.000 euro om de moord te organiseren.

Ook André Gyselbrecht (67) werd tot 27 jaar cel veroordeeld. Zijn advocaat Johan Platteau adviseerde hem onmiddellijk om beroep aan te tekenen tegen dat vonnis. “Ik heb mijn cliënt ondertussen gesproken en het is beslist dat er beroep komt. In mijn referentiekader is 27 jaar een te zware straf”, aldus meester Platteau. Het staat nog niet vast welke aspecten van het vonnis de verdediging zal aanvechten.

(Belga)

Herbeleef hier het liveproces van vorige week