André Gyselbrecht blijft in de cel

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord is André Gyselbrecht (65) dinsdagochtend voor de Brugse raadkamer verschenen. Die heeft dinsdagnamiddag zijn aanhouding verlengd.

Half februari werd Franciscus L. in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Het DNA van de verdachte bleek overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Antonius van Bommel al ontmaskerd als huurmoordenaar. Franciscus L. is de neef van de ondertussen overleden onderwereldfiguur.

De verklaringen van de nieuwe verdachte zorgden ervoor dat André Gyselbrecht eind juni opnieuw in de gevangenis belandde. De huisdokter uit Ruiselede was in september 2012 en in januari 2014 telkens na ettelijke maanden voorhechtenis door de KI vrijgelaten. Gyselbrecht houdt vol dat het enkel de bedoeling was om zijn schoonzoon ‘een lesje te leren’.

Verdediging gaat in beroep

Meester Johan Platteau, raadsman van de verdachte, vroeg dinsdag aan de raadkamer om zijn cliënt opnieuw vrij te laten. “Het is waanzin om die mens in de gevangenis te houden. Ofwel moet er zeer snel een proces komen, ofwel moet men de wet toepassen. En dat betekent mijn cliënt vrijlaten.”

De verdediging zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Binnen twee weken zal de KI in Gent zich uitspreken over de verdere aanhouding van Gyselbrecht.

(Belga)