Alweer vandalen aan het werk op Rumbeeks Sportpark

Secretaris Filiep Cneut.© Archieffoto Stijn Moerman
Secretaris Filiep Cneut.© Archieffoto Stijn Moerman
Redactie KW

Afgelopen weekend werd opnieuw een ravage aangericht binnen het Sportpark, de thuishaven van eersteprovincialer KSV Rumbeke. Na een autorodeo enkele maanden geleden, was het dus opnieuw prijs.

“Diverse omheiningen rondom de oefenterreinen zijn zwaar beschadigd, verplaatsbare doelen vernield”, zuch secretaris Filiep Cneut. “Uit de beschikbare camerabeelden blijkt dat het gebeurd is in de nacht van zaterdag 24 op zondag kort na middernacht. Er is een aantal jongeren binnen gekomen in het Sportpark, één iemand met een bak bier. Die heeft hij plots laten vallen, en hij is dan verder gestapt, met de bak, en na hulp van enkele kompanen.”

Maandagmorgen werd de drieste gebeurtenis door medewerkers van de club vastgesteld. “Er werden diverse lege flessen bier aangetroffen, alsook een gebroken glas en diverse sigarettenpeuken. We deden aangifte bij de politie, die alle gevonden attributen meenam voor een eventuele DNA-test. De politie is een onderzoek gestart.” Ondertussen verspreidde de club het nieuws via de website en de sociale media met de vraag aan eventuele getuigen of de daders om zich melden. Met resultaat want één van de ouders belde maandagavond de Rumbeekse secretaris op. “Het zou gaan om drie of vier jongeren, meer weten we ook niet”, besluit Filiep Cneut. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier