In december 2017 zorgde Karam B. voor problemen in een danscafé in de Kuipersstraat in Brugge. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde de beklaagde nog snel twee zakjes te dumpen. Het bleek om 5 gram cocaïne en een versnijmiddel te gaan. Bij een huiszoeking stelden de speurders vast dat wit poeder in het toilet dreef. Na zijn vrijlating onder voorwaarden liep hij in juni 2017 toch opnieuw met vier paxons cocaïne tegen de lamp.

Karam B. is geen onbekende voor het gerecht. Op 4 juni 2019 werd hij voor een gewelddadige ripdeal, een mislukte overval en feiten van zinloos geweld in totaal tot vier jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Bovendien werd zijn veroordeling tot 40 maanden voorwaardelijk voor een home invasion diezelfde dag omgezet in 40 maanden effectief.

Eén van zijn kompanen bij die home invasion in Oostende moest zich in hetzelfde dossier verantwoorden voor het dealen van minstens 800 gram cannabis. Via de Snapchatcontacten van B. kregen de speurders de 26-jarige Ayoub M. als mogelijke handlanger in het vizier, al bleek zijn handeltje uiteindelijk niets met B. te maken te hebben. De Gentenaar werd veroordeeld tot 20 maanden effectieve gevangenisstraf.

De verdediging pleitte dat Karam B. nu wel op het rechte pad blijft. Volgens zijn advocaat liet hij zich vroeger meeslepen door het criminele milieu waarin hij zich bevond. "Ik hoop gewoon dat ik nog een kans krijg", zei de beklaagde op de zitting.

(Belga)

In december 2017 zorgde Karam B. voor problemen in een danscafé in de Kuipersstraat in Brugge. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde de beklaagde nog snel twee zakjes te dumpen. Het bleek om 5 gram cocaïne en een versnijmiddel te gaan. Bij een huiszoeking stelden de speurders vast dat wit poeder in het toilet dreef. Na zijn vrijlating onder voorwaarden liep hij in juni 2017 toch opnieuw met vier paxons cocaïne tegen de lamp. Karam B. is geen onbekende voor het gerecht. Op 4 juni 2019 werd hij voor een gewelddadige ripdeal, een mislukte overval en feiten van zinloos geweld in totaal tot vier jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Bovendien werd zijn veroordeling tot 40 maanden voorwaardelijk voor een home invasion diezelfde dag omgezet in 40 maanden effectief. Eén van zijn kompanen bij die home invasion in Oostende moest zich in hetzelfde dossier verantwoorden voor het dealen van minstens 800 gram cannabis. Via de Snapchatcontacten van B. kregen de speurders de 26-jarige Ayoub M. als mogelijke handlanger in het vizier, al bleek zijn handeltje uiteindelijk niets met B. te maken te hebben. De Gentenaar werd veroordeeld tot 20 maanden effectieve gevangenisstraf. De verdediging pleitte dat Karam B. nu wel op het rechte pad blijft. Volgens zijn advocaat liet hij zich vroeger meeslepen door het criminele milieu waarin hij zich bevond. "Ik hoop gewoon dat ik nog een kans krijg", zei de beklaagde op de zitting.(Belga)