Alweer twee hardrijders in Oudekapellestraat voor politierechter

Redactie KW

In de politierechtbank van Veurne moesten twee bestuurders zich maandag verantwoorden voor het veel te hard induwen van hun gaspedaal in de Oudekapellestraat in Diksmuide.

De Oudekapellestraat in Diksmuide, een kaarsrechte kilometerslange weg tussen Kaaskerke en Oudekapelle wordt vaak gebruikt voor hardrijders. De politie houdt er dan ook regelmatig snelheidscontroles waarbij hardrijders vaak aan hoge snelheid worden geflitst.

Wie het te gortig maakt, mag het gaan uitleggen bij de politierechter. In het verleden kwamen al meer dan tien hardrijders voor uit de Oudekapellestraat. De straat werd er al eens smalend ‘het nieuwe rallycircuit van de Westhoek’ genoemd.

134 kilometer per uur

Deze keer moest ook P.D. zich verantwoorden. Op 16 juli vorig jaar werd hij betrapt aan liefst 134 kilometer per uur. “Wij voeren geen discussie. Deze man is invalide en had niet op de snelheid gelet in zijn wagen. We vragen een milde straf.” P.D. kreeg 1.204 euro boete, de helft met uitstel, en 42 dagen rijverbod. Kort na hem moest ook A.M. zich verantwoorden. Zij reed 117 kilometer per uur in haar Porsche Cayenne, ook in juli vorig jaar. “Ze was op weg naar haar werk en heeft nogal een druk leven”, sprak advocaat Thomas Bailleul. “Ze heeft niet op haar snelheid gelet.” De vrouw werd op verkeerscursus gestuurd. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten