Alweer ingebroken in pop-upginbar The Message

De pop-upginbar kreeg dieven over de vloer. © JVM
Redactie KW

Al voor het derde jaar op rij is er ingebroken in The Message, de pop-upginbar in het Ravenhofpark in Torhout. Dieven braken de deur open en gingen aan de haal met de kassa. “Daarin zat 250 euro aan startgeld”, aldus de zaakvoerder.

De ginbar maakt deel uit van Santeboetiek, een project dat drie pop-upzaken onderdak biedt in het Ravenhofpark in het centrum van Torhout. The Message sloot zondag al om 14 uur de deuren omwille van het slechte weer. Maandag stelde de zaakvoerder vast dat de kassa weg was, met daarin zo’n 250 euro. “Voor de rest is er niks gestolen: geen drank en zelfs de iPad lieten ze liggen. De schade bleef dus wel beperkt”, klinkt het.

Opvallend: er zijn geen sporen van inbraak. De bar wordt afgesloten met een stevig nummerslot, maar dat werd niet geforceerd. “Het kan bijna niet anders of iemand kende de cijfercombinatie”, luidt het. Ondertussen is de politie een onderzoek gestart.

De zaakvoerder spreekt wel van overlast ‘s nachts door jongeren die het park en zijn terras gebruiken om samen te komen. “We vinden hier altijd lege flessen en sigaretten op tafels. Parasols worden opengezet en stoelen staan overal. Ik vraag al drie jaar om verlichting in het park. Dat zou het hier een stuk veiliger maken.”

(JVM/TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier