Alweer ingebroken bij CNH Industrial: in totaal voor 150.000 euro gestolen

© a-BC
Redactie KW

Nog geen twee maanden nadat dieven een 70-tal boordcomputers stalen bij CNH Industrial in Zedelgem werd opnieuw ingebroken in het bedrijf. Deze keer konden ze er zelfs met 120 touchscreens vandoor gaan. Waarde: 150.000 euro.

De directie van het bekende bedrijf CNH Industrial in Zedelgem zit met de handen in het haar. Het bedrijf wordt namelijk geteisterd door zware diefstallen. En mogelijk krijgen de daders hulp van binnenuit. Het bedrijf is dan ook op zoek naar de mol(len) in kwestie. Maandagmorgen werden de hoofdafgevaardigden van de vakbonden al tot bij de directie geroepen. Al was dat voornamelijk om hen op de hoogte te brengen van de nieuwste inbraak.

Eind februari sloegen de dieven een eerste keer toe. Ze braken toen in 70 pikdorsers en maaimachines in. Het was hen telkens om de touchscreens in de machines te doen. Die stonden buiten op de terreinen van CNH Industrial in de Léon Claeysstraat in Zedelgem geparkeerd. Het gaat om boordcomputers die elk enkele duizenden euro’s waard zijn. Op die manier konden ze de eerste keer voor 100.000 euro aan materiaal stelen.

Alweer maandagmorgen in mineur

Nog geen twee maanden later werd het opnieuw een maandagmorgen in mineur op het bedrijf. Want er werd ontdekt dat er weer werd ingebroken. En ook deze keer hadden de daders het op de dure boordcomputers gemunt. Ze slaagden er zelfs in om een nog grotere buit te maken. In totaal werden maar liefst 120 touchscreens uitgehaald. Goed voor een marktwaarde van 150.000 euro.

Bij het bedrijf zelf bevestigt men de nieuwe inbraak. De politie is ook op de hoogte gebracht. “Het wordt momenteel grondig onderzocht”, zegt persverantwoordelijke Evelyne Vandevyvere. “Of wij ervan uitgaan dat de daders hulp van binnenuit kregen? Over het onderzoek zelf kunnen we momenteel helaas geen informatie verstrekken.”

Feit is wel dat het opnieuw over een zeer professionele diefstal gaat. De politie stelde vorige keer al dat het ongeveer tien minuten duurt om één touchscreen uit de machine te verwijderen. Wellicht gaat het dan ook om meerdere daders, want anders zou de diefstal in totaal 20 uur geduurd hebben. En hoewel de beveiliging in het weekend iets minder is volgens de politie, zou dat toch opgemerkt zijn.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier