Alweer elf maanden cel voor notoire tafelschuimster

Een 49-jarige vrouw is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot elf maanden effectieve celstraf voor zeven feiten van afzetterij. Nadine W. ging zoals altijd op restaurant, maar bleek de rekening niet te kunnen betalen. In totaal werd de tafelschuimster nu al tot 85 maanden cel veroordeeld.

De afgelopen maanden heeft Nadine W. als tafelschuimster al een stevig palmares opgebouwd. Begin december 2018 veroordeelde de Veurnse strafrechter haar tot twee maanden gevangenisstraf. In de correctionele rechtbank van Brugge kwam daar in maart nog eens 15 maanden cel bij. Recent werd ze door vier verschillende rechters in totaal zelfs tot 57 maanden cel veroordeeld. W. bestelt meestal vrij eenvoudige gerechten, zoals een croque-monsieur of kaaskroketten. Vaak drinkt ze daarbij cognac, koffie of frisdrank.

Op 28 mei moest W. zich verspreid over drie dossiers opnieuw verantwoorden voor zeven feiten ter waarde van in totaal ongeveer 165 euro. Zo ging ze bijvoorbeeld op 29 maart eten in een Chinees restaurant in Middelkerke. Op haar verjaardag liep ze dan weer tegen de lamp in een bistro in Brugge. Daarnaast ging het ook nog om feiten in Gent, De Haan en Oostende. Het OM vorderde in elk dossier zes maanden cel en 24.000 euro boete. De rechter veroordeelde haar dinsdagochtend uiteindelijk in totaal tot elf maanden cel en 6.400 euro boete. Als ze die boetes niet betaalt, hangt haar nog eens zes maanden cel boven het hoofd.

Voorlopig zat Nadine W. nog geen dag in de gevangenis, maar dat zal wellicht veranderen na de vonnissen in de meest recente dossiers. In totaal werd ze al tot 85 maanden cel veroordeeld en hangt haar nog eens 8 maanden cel boven het hoofd. In de praktijk zal de tafelschuimster pas in de tweede helft van juli aangehouden worden, wanneer de meeste vonnissen definitief zullen zijn. Tot die tijd kan ze dus wel nog beroep aantekenen tegen die veroordelingen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.