Alweer duikt vechtfilmpje op, nu in Nieuwpoort: “Betrokkenen worden verhoord”

Op het Twitteraccount van Vlaams Belang verscheen donderdagochtend een ‘vechtfilmpje’ uit Nieuwpoort. Je ziet er enkele jongeren die met elkaar slaags zijn geraakt, onder meer aan het tramstation op de Kaai. “Er is vanochtend ook aangifte gedaan bij onze diensten”, zegt korpschef Nicholas Paelinck van de politiezone Westkust. “De betrokkenen worden verhoord en we drijven onze aanwezigheid op om hier korte metten mee te maken.”

“Het filmpje moet dateren van kort na de paasvakantie“, vertelt korpschef Paelinck. “Maar het zou al langer zijn dat er spanningen bestaan tussen groepen jongeren. Een vader van een van de betrokkenen deed vanmorgen aangifte bij de politie. De identificatie van de jongeren is intussen gebeurd en zij zullen nu verhoord worden. We zoeken nu uit over welke groepen en welke scholen het gaat en wat de aanleiding is. Het is ook nog niet duidelijk of het enkel over minderjarigen gaat. Er zouden ook meerderjarigen uit het hoger beroepsonderwijs bij kunnen zijn.”

Het Vlaams Belang roept op om het filmpje te verspreiden, “want de overheid doet niets“. Dat ontkent de korpschef ten stelligste. “In elk geval zullen we onze aanwezigheid in de omgeving opdrijven“, zegt hij. “We willen kort op de bal spelen en hier korte metten mee maken.”

https://twitter.com/vlbelang/status/1123887438349385728Vlaams Belanghttps://twitter.com/vlbelang
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.