In de nacht van 12 op 13 augustus 2016 zat Diego P. op het terras van een café in de Langestraat. Tijdens een discussie over een meisje kwam het tot een schermutseling met de beklaagde. Michael A. haalde maar liefst vier keer uit met een knipmes, waardoor het slachtoffer verwondingen aan de kin en de schouder opliep.

De beklaagde belandde naar aanleiding van de steekpartij in de Brugse gevangenis, maar ging ook daar over de schreef. Op de wandeling maakte hij kennis met een man die een celstraf uitzat voor zedenfeiten. Michael A. viel het slachtoffer langs achter aan en deelde zware klappen uit. Marc V. liep onder andere een neusbreuk op.

Het parket vorderde 40 maanden effectief voor poging tot doodslag, maar de verdediging vroeg met succes om de steekpartij te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. Op 18 juni 2018 werd hij uiteindelijk veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

Onmiddellijk na het vonnis bleek A. geen vast adres meer te hebben en was hij onbereikbaar. Daardoor konden zijn voorwaarden zelfs niet opgestart worden. Het probatie-uitstel werd maandagochtend door de rechter herroepen, waardoor A. dus toch nog twee jaar effectieve celstraf kreeg.

(Belga)

In de nacht van 12 op 13 augustus 2016 zat Diego P. op het terras van een café in de Langestraat. Tijdens een discussie over een meisje kwam het tot een schermutseling met de beklaagde. Michael A. haalde maar liefst vier keer uit met een knipmes, waardoor het slachtoffer verwondingen aan de kin en de schouder opliep.De beklaagde belandde naar aanleiding van de steekpartij in de Brugse gevangenis, maar ging ook daar over de schreef. Op de wandeling maakte hij kennis met een man die een celstraf uitzat voor zedenfeiten. Michael A. viel het slachtoffer langs achter aan en deelde zware klappen uit. Marc V. liep onder andere een neusbreuk op.Het parket vorderde 40 maanden effectief voor poging tot doodslag, maar de verdediging vroeg met succes om de steekpartij te herkwalificeren naar opzettelijke slagen en verwondingen. Op 18 juni 2018 werd hij uiteindelijk veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.Onmiddellijk na het vonnis bleek A. geen vast adres meer te hebben en was hij onbereikbaar. Daardoor konden zijn voorwaarden zelfs niet opgestart worden. Het probatie-uitstel werd maandagochtend door de rechter herroepen, waardoor A. dus toch nog twee jaar effectieve celstraf kreeg.(Belga)