Op vrijdag 29 november kreeg de politie een melding over een gewapende man op de trein van Oostende naar Brugge. De bewuste babygun is immers amper te onderscheiden van een echt vuurwapen. In het station van Brugge werd de verdachte rond 18 uur van de trein geplukt. Hij bleek bovendien ook nog een mes en een traangasbusje op zak te hebben. Voor die feiten van verboden wapendracht heeft het parket hem via snelrecht gedagvaard. Op 26 december zal de man zich dus al voor de correctionele rechtbank van Brugge moeten verantwoorden.

De man van Poolse origine bleek bovendien op 12 januari 2017 al veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Op 29 maart 2016 hadden Sebastian L. en twee kompanen gezien hoe een andere caféganger in Knokke een mooie som geld in zijn portefeuille had zitten. Buiten werd het slachtoffer met geweld overvallen en bestolen. Even verderop beroofden ze een andere man nog van zijn iPhone en zijn horloge.

Naar aanleiding van het incident van vrijdag vorderde het parket de onmiddellijke intrekking van de probatievoorwaarden. Daardoor werd L. zaterdag al naar de gevangenis overgebracht. Naar eigen zeggen had de beklaagde de wapens op zak om zich te verdedigen, nadat hij tegenover de politie loslippig was geweest over het drugsmilieu. De verdediging stelde een langdurige opname voor, zodat L. aan zijn heroïneverslaving zou kunnen werken.

De rechter volgde de vordering van het OM en heeft donderdagochtend de probatievoorwaarden herroepen. Daardoor wordt de straf met uitstel nu alsnog omgezet in 30 maanden effectieve gevangenisstraf.

(Belga)

Op vrijdag 29 november kreeg de politie een melding over een gewapende man op de trein van Oostende naar Brugge. De bewuste babygun is immers amper te onderscheiden van een echt vuurwapen. In het station van Brugge werd de verdachte rond 18 uur van de trein geplukt. Hij bleek bovendien ook nog een mes en een traangasbusje op zak te hebben. Voor die feiten van verboden wapendracht heeft het parket hem via snelrecht gedagvaard. Op 26 december zal de man zich dus al voor de correctionele rechtbank van Brugge moeten verantwoorden. De man van Poolse origine bleek bovendien op 12 januari 2017 al veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Op 29 maart 2016 hadden Sebastian L. en twee kompanen gezien hoe een andere caféganger in Knokke een mooie som geld in zijn portefeuille had zitten. Buiten werd het slachtoffer met geweld overvallen en bestolen. Even verderop beroofden ze een andere man nog van zijn iPhone en zijn horloge. Naar aanleiding van het incident van vrijdag vorderde het parket de onmiddellijke intrekking van de probatievoorwaarden. Daardoor werd L. zaterdag al naar de gevangenis overgebracht. Naar eigen zeggen had de beklaagde de wapens op zak om zich te verdedigen, nadat hij tegenover de politie loslippig was geweest over het drugsmilieu. De verdediging stelde een langdurige opname voor, zodat L. aan zijn heroïneverslaving zou kunnen werken. De rechter volgde de vordering van het OM en heeft donderdagochtend de probatievoorwaarden herroepen. Daardoor wordt de straf met uitstel nu alsnog omgezet in 30 maanden effectieve gevangenisstraf.(Belga)