Alle graven in Beernem gecontroleerd, begraafplaatsen woensdag weer open

Alle graven op de zeven begraafplaatsen in Beernem zijn één voor één gecontroleerd. In totaal hebben de vandalen er 22 opengebroken: 18 op Sint-Amandus en 4 op Heilige Maria Moeder Gods. Woensdag worden de kerkhoven heropend.

Het gemeentebestuur zette dinsdag man en macht in om de graven te controleren en herstellen. Woensdag kunnen de begraafplaatsen weer open. (foto JVM)

Veertien mensen van de technische dienst hebben de voorbije uren álle graven op de zeven Beernemse begraafplaatsen gecontroleerd. Dat deden ze nadat bleek dat er graven werden opengebroken en werden gevuld met oud werfmateriaal, zoals delen van stellingen en elektrische kabels.

“In totaal werden 22 opengebroken en gevuld met rommel: 18 op Sint-Amandus en 4 op Heilige Maria Moeder Gods“, zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V). “Alle rommel is opgeruimd en de schade hersteld. Woensdag heropenen we de hekken van onze begraafplaatsen. Dat vinden we heel belangrijk want we beseffen dat de mensen in deze dagen voor Allerheiligen de graven van hun geliefden proper willen maken.”

De nabestaanden werden door de gemeente persoonlijk gecontacteerd. Wie achter de grafschennis en het sluikstorten zit, is nog onbekend. “Het politie-onderzoek loopt verder”, aldus de Beernemse burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.