Algerijn ontkent opnieuw handtasdiefstal in Kortrijk

Redactie KW

Voor de tweede keer in anderhalve maand herhaalde een 51-jarige Algerijn uit Harelbeke dat hij niets met handtasdiefstallen bij bejaarde dames in Kortrijk te maken heeft.

Op 15 maart hechtte de rechter alvast geen geloof aan zijn ontkenning en veroordeelde hem tot vijftien maanden effectieve celstraf. Dit keer riskeert Abdelatif S. een jaar extra cel.

Wandelstok

De Algerijn kon op 6 januari gevat worden aan het station van Kortrijk. Hij stond geseind als verdachte voor enkele diefstallen, onder meer bij een juwelier in Moeskroen, de diefstal van een iPhone op een terras in Kortrijk en een handtasdiefstal op 29 december vorig jaar. Toen zou hij de handtas van een 81-jarige vrouw gestolen hebben die net in haar wagen was gestapt van op de achterbank. Hij zou het achterportier van haar wagen open getrokken hebben en haar bedreigd hebben met haar eigen wandelstok. De Algerijn ontkende. Enkel de juwelendiefstal in Moeskroen bekende hij.

Op 15 maart kreeg hij nog vijftien maanden effectieve celstraf omdat hij op 19 oktober vorig jaar in het Kortrijkse centrum een koppel zeventigers overviel. Het vrouwelijke slachtoffer viel toen op de grond en liep een driedubbele kaakbeenbreuk op. Dankzij het cameranetwerk kon de politie de vluchtende dader toen via het Schouwburgplein, de Reynaertstraat tot aan het station volgen. Op basis van zijn kledij kon hij herkend worden, maar toch bleef hij ook toen ontkennen. Op vandaag verblijft hij in de gevangenis. Vonnis op 17 mei.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.