De Algerijn bevond zich in de nacht van vrijdag op zaterdag samen met een Marokkaanse kameraad op de Zeedijk van Oostende. Daar begon hij plots een 25-jarige man aan te raken, terwijl hij de indruk wekte met hem te willen dansen. Zijn danspasjes waren eigenlijk een afleidingsmanoeuvre om in de achterzak van het slachtoffer te kunnen graaien.

De twintiger rook gelukkig onheil en kon zich losrukken. Ondertussen waren ook de vrienden van het slachtoffer genaderd, waarop de Algerijn en de Marokkaan de benen namen. Die laatste kon door het vriendengroepje tegengehouden worden. De Algerijn kon even later door de politie gearresteerd worden.

De verdachte bleek ook in aanmerking te komen voor een mislukte auto-inbraak midden juli in Oostende. Toen werd de Algerijn overmeesterd door het slachtoffer, dat bij de schermutseling wel verwondingen opliep aan zijn duim. De verdachte zou de bedoeling gehad hebben om via Zeebrugge tot in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Naar eigen zeggen trok hij echter naar Oostende omdat er te veel politieacties waren in de buurt van Zeebrugge.

Zaterdag werd de 19-jarige Algerijn door de onderzoeksrechter aangehouden voor beide pogingen tot diefstal met geweld. Volgens zijn advocaat ontkent de man elke betrokkenheid bij de feiten. De raadkamer oordeelde dat hij minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven.

(BELGA)

De Algerijn bevond zich in de nacht van vrijdag op zaterdag samen met een Marokkaanse kameraad op de Zeedijk van Oostende. Daar begon hij plots een 25-jarige man aan te raken, terwijl hij de indruk wekte met hem te willen dansen. Zijn danspasjes waren eigenlijk een afleidingsmanoeuvre om in de achterzak van het slachtoffer te kunnen graaien.De twintiger rook gelukkig onheil en kon zich losrukken. Ondertussen waren ook de vrienden van het slachtoffer genaderd, waarop de Algerijn en de Marokkaan de benen namen. Die laatste kon door het vriendengroepje tegengehouden worden. De Algerijn kon even later door de politie gearresteerd worden.De verdachte bleek ook in aanmerking te komen voor een mislukte auto-inbraak midden juli in Oostende. Toen werd de Algerijn overmeesterd door het slachtoffer, dat bij de schermutseling wel verwondingen opliep aan zijn duim. De verdachte zou de bedoeling gehad hebben om via Zeebrugge tot in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Naar eigen zeggen trok hij echter naar Oostende omdat er te veel politieacties waren in de buurt van Zeebrugge.Zaterdag werd de 19-jarige Algerijn door de onderzoeksrechter aangehouden voor beide pogingen tot diefstal met geweld. Volgens zijn advocaat ontkent de man elke betrokkenheid bij de feiten. De raadkamer oordeelde dat hij minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven.(BELGA)