Alexander D. nu ook verdacht van vierde moord in Sint-Amandsberg

De twintiger uit Varsenare die dinsdagavond zijn ex-liefje Mailys en haar grootouders doodde in Moere, zou enkele dagen eerder ook een fotograaf in het Oost-Vlaamse Sint-Amandsberg vermoord hebben. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Dinsdag werd in een kasteel in Sint-Amandsberg het levenloze lichaam van fotograaf Jeroen Verstraete aangetroffen. De man, die afkomstig is uit West-Vlaanderen, was goed bevriend met Mailys en had heel wat foto’s van haar op zijn computer staan. Verstraete werd gedood met een mes in het hart, op dezelfde manier zoals Alexander D. ook zijn drie andere slachtoffers doodde. Bij zijn lichaam zouden ook sporen ontdekt zijn die wijzen in de richting van Alexander D. Zo zou er mogelijk een voetafdruk gevonden zijn.

De verdediging was niet op de hoogte van het Gentse dossier. “U hebt me er gisteren naar gevraagd en ik stel vast dat er een artikel in de krant staat. Ik kan daarover alleen maar zeggen dat we geen kennis hebben van dat dossier“, aldus meester Amélie Van Belleghem. Alexander D. verschijnt dinsdag voor de raadkamer in Brugge. Dan zal beslist worden over zijn verdere aanhouding voor de moorden in Moere. Voorlopig staat nog geen verhoor gepland in verband met de moord in Sint-Amandsberg.

Verdacht overlijden

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen weigerde donderdag elke commentaar over een verband tussen de zaken en geeft ook vrijdag geen informatie. “Ik heb met de onderzoeksrechter gebeld en ik dien de communicatie aan te houden. Het belang van het onderzoek laat op dit moment niet toe om details vrij te geven“, zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete. Het lichaam van amateurfotograaf Jeroen V. werd aangetroffen in een voortuin van een kasteel aan de Antwerpsevoetweg, een zijstraat van de Antwerpsesteenweg. Het Nieuwsblad meldde dat hij aan handen en voeten was vastgebonden. Het parket bevestigt alleen dat er ernstige aanwijzingen zijn dat de man in verdachte omstandigheden om het leven kwam.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.