Alexander D. blijft in de cel voor vier moorden

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Alexander D. (26) met twee maanden verlengd op verdenking van een drievoudige moord in Moere en een moord in Sint-Amandsberg. Volgens de verdediging zou het onderzoek ondertussen in een afrondende fase zitten.

Alexander D. © GF

Op dinsdagavond 25 juli 2017 trok Alexander D. naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys Descamps in Moere. Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander D. wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.

Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd. Enkele dagen na zijn aanhouding bekende Alexander D. de vier moorden. Na de bekentenissen werd het Gentse onderzoek vrij snel naar Brugge overgeheveld.

Iets meer dan twee jaar na de feiten zou het onderzoek volgens de verdediging in een laatste fase zitten. Het is onder andere wel nog wachten op het psychiatrisch verslag over de verdachte. Op vraag van de vorige advocaten van D. wordt bovendien onderzocht welke invloed het misbruik van anabole steroïden kan gehad hebben op de persoonlijkheid van de bodybuilder.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.