Alerte winkelier betrapt valsmunter op heterdaad in Kortrijk

De politie waarschuwt dat ze vaker dergelijke acties zullen organiseren. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Gisteren (donderdag) kon de Kortrijkse politie een man oppakken nadat hij in zes handelszaken in Kortrijk probeerde een vals briefje van 20 euro uit te geven. Een alerte winkelier verwittigde de agenten.

Donderdagvoormiddag kreeg de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) via een alerte winkelier uit het winkelwandelgebied in Kortrijk de melding dat er een man had geprobeerd te betalen met een vals briefje van 20 euro.

De politie kwam meteen ter plaatse. Aan de hand van de camera’s uit de winkel kon de dader duidelijk in beeld worden gebracht. Via het cameranetwerk in de Kortrijkse binnenstad kon de dader vanuit de dispatching opgespoord en kort daarna door de politiemensen op het terrein opgepakt worden.

Vier keer gelukt

Het gaat om een meerderjarige man uit Kortrijk. Uit het onderzoek bleek dat hij in minstens zes handelszaken had geprobeerd te betalen met een vals briefje van 20 euro. Vier keer slaagde hij in zijn opzet, twee keer niet.

Hij kocht telkens een goedkoop item, om op die manier zoveel mogelijk wisselgeld terug te krijgen. De dader zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.