Alerte burger helpt fietsendief klissen in Kortrijk

© Koen Suyk
Redactie KW

Op woensdag 30 december rond 16.45 uur konden de interventieteams van de PZ Vlas opnieuw een fietsendief op heterdaad betrappen, terwijl hij met twee gestolen fietsen op pad was.

De verdachte had de twee fietsen die woensdagnamiddag gestolen in het centrum van Kortrijk en was ermee aan de haal op de Trakelweg, het jaagpad tussen Kortrijk en Bissegem. Opvallend was dat de dader op één van de twee gestolen fietsen aan het rijden was, terwijl beide fietsen nog aan elkaar bevestigd waren met een kettingslot.

Een alerte voorbijganger merkte de ongewone situatie op en deed de verdachte stoppen, om hem erover aan te spreken. Op dat moment kreeg de fietsendief argwaan en nam hij te voet de vlucht zonder zijn buit. De politie werd ondertussen verwittigd en benaderde de verdachte via beide kanten van de Trakelweg, zodat hij geen kant meer op kon.

De verdachte werd gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat, waar het eerste onderzoek werd opgestart. Op basis van camerabeelden van vroegere fietsdiefstallen uit het centrum van Kortrijk, wordt nagegaan of de verdachte ook voor deze feiten in aanmerking kan komen. Het parket werd ingelicht om het verdere onderzoek te leiden. Aangezien de verdachte illegaal in het land verblijft, werd ook de Dienst Vreemdelingenzaken ingeschakeld. De verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die betrokkene heeft aangehouden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier