De beklaagde, een dertiger uit Moorslede, vormde pas sinds april een koppel met het slachtoffer, maar sloeg de vrouw maar liefst acht keer in elkaar. Hij sloeg haar telkens bont en blauw en trok hele plukken haar uit haar hoofd. "Maar ze ging pas over tot het indienen van een klacht toen vrienden en familie haar ertoe verplichtten", zei het openbaar ministerie maandag. In augustus werd de man verhoord en opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden. Zo mocht hij geen contact hebben met de vrouw. Maar de man trok daar weinig van aan. De twee zochten elkaar opnieuw op en het kwam opnieuw tot een discussie waarbij hij zijn vriendin een pak slaag gaf.

Ze vormen nog altijd een koppel en kampen allebei met een alcoholverslaving. Aan de rechter vertelde de beklaagde dat zijn agressieve gedrag te wijten is aan de alcohol. "Ik begrijp het zelf niet. Ik doe zo'n dingen niet als ik nuchter ben."

Hij werd veroordeeld tot achttien maanden celstraf, waarvan twaalf effectief en zes maanden gekoppeld aan probatievoorwaarden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn verslaving.

(Belga)

De beklaagde, een dertiger uit Moorslede, vormde pas sinds april een koppel met het slachtoffer, maar sloeg de vrouw maar liefst acht keer in elkaar. Hij sloeg haar telkens bont en blauw en trok hele plukken haar uit haar hoofd. "Maar ze ging pas over tot het indienen van een klacht toen vrienden en familie haar ertoe verplichtten", zei het openbaar ministerie maandag. In augustus werd de man verhoord en opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden. Zo mocht hij geen contact hebben met de vrouw. Maar de man trok daar weinig van aan. De twee zochten elkaar opnieuw op en het kwam opnieuw tot een discussie waarbij hij zijn vriendin een pak slaag gaf. Ze vormen nog altijd een koppel en kampen allebei met een alcoholverslaving. Aan de rechter vertelde de beklaagde dat zijn agressieve gedrag te wijten is aan de alcohol. "Ik begrijp het zelf niet. Ik doe zo'n dingen niet als ik nuchter ben." Hij werd veroordeeld tot achttien maanden celstraf, waarvan twaalf effectief en zes maanden gekoppeld aan probatievoorwaarden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn verslaving.(Belga)