Alcoholverslaafd koppel terecht voor klappen en steekpartij

© Getty Images/RooM RF
Redactie KW

Een alcoholverslaafd koppel uit Kortrijk takelde in de nacht van 19 op 20 juli 2018 een vrouw stevig toe op haar appartement. Daarom stonden Cedric H. (46) en Hilde R. (52) voor de correctionele rechtbank in Kortrijk terecht. Het slachtoffer kreeg slagen, schoppen en steken van een mes te verwerken.

Noch voor Cedric H. noch voor Hilde R. was het een eerste kennismaking met de rechtbank in Kortrijk. Alcohol is voor beiden de grote boosdoener die hen in de miserie drijft. In april 2016 kreeg H. nog twintig maanden cel, waarvan zes maanden effectief, omdat hij in beschonken toestand ondanks een eerdere veroordeling R. had afgetroefd. Maar in de nacht van 19 op 20 juli 2018 keerde het koppel zich na cafébezoek samen tegen een andere zielsgenoot. Ze verdachten er de vrouw van daags voordien hun portefeuille te hebben gestolen. Ze deelden klappen, schoppen en messteken uit. Het slachtoffer liep snij- en steekwonden, een ribfractuur en een breuk in het gezicht op.

Daarna nam het koppel wat diepvriesgroenten en een bankkaart mee en gingen ze hun dorst nog wat lessen in de Kortrijkse uitgaansbuurt. Daar konden ze later opgepakt worden.

Ook drie maanden eerder had een gelijkaardig scenario zich bij een ander slachtoffer afgespeeld. H. verblijft op vandaag nog altijd in de cel, R. is vrij onder voorwaarden. Ze mag geen contact meer zoeken met H. Volgens de openbare aanklager is Cedric H. geestesgestoord en moet hij geïnterneerd worden. Voor Hilde R. vorderde het drie jaar cel. Beiden vroegen de rechter een voorwaardelijke celstraf.

Cedric H. wil zich residentieel laten behandelen voor zijn alcoholprobleem, Hilde R. werkt al vanuit Brugge aan haar ontwenning. In voortzetting op 14 mei.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier