Agressieve vader uit Ieper moet werken aan alcoholprobleem

Redactie KW

Een Ieperling is donderdag door de correctionele rechtbank tot een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel veroordeeld.

De man stond terecht voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vrouw en dochter. Alcohol is volgens de rechter de oorzaak van alles, maar dat ontkent de veroordeelde. Andre N. (59) ging een eerste keer door het lint op 16 maart toen hij zijn vrouw bij de haren sleurde. Op 8 juni kwam het tot een incident met zijn dochter. Hij nam het meisje bij haar sjaal en wurgde haar bijna.

De Ieperling weigerde strafbemiddeling. Toch gaf hij de feiten toe en belandde hij op het beklaagdenbankje van de correctionele rechtbank. Andre N. vertelde over zijn drankprobleem en daar hield de rechter rekening mee bij het bepalen van het vonnis. Aan de opgelegde gevangenisstraf van vier maanden werden probatievoorwaarden gekoppeld. Zo moet de man zich laten begeleiden om zijn alcoholprobleem op te lossen. “Verslaafd ben ik nochtans niet”, reageerde de man misnoegd.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier