Agressieve buitenwipper Brugs danscafé krijgt twaalf maanden cel

Een voormalige buitenwipper van danscafé Club D. in Brugge heeft twaalf maanden celstraf gekregen voor zijn betrokkenheid bij twee vechtpartijen. Voor twee andere knokpartijen werd hij vrijgesproken.

© Getty Images

Op 14 februari 2016 kreeg Bruggeling Sadaam D. (28) het aan de stok met een klant van het danscafé Club D in de Kuipersstraat. Op camerabeelden was te zien hoe de amateurbokser hem een vuistslag gaf. In mei 2016 werd een klant vanuit het niets tegen de grond geslagen in de club. Hij hield een gebroken neus en een hersenschudding over aan de slag en wees D. aan als de dader. Op 29 oktober vorig jaar zou D. opnieuw een vuistslag hebben uitgedeeld aan een klant en op 22 december gebeurde dit opnieuw bij een klant, die verdacht werd van diefstal.

Het openbaar ministerie vroeg tijdens de pleidooien twee jaar effectieve celstraf voor D., die intussen niet langer als portier werkt. Advocaat Joris Van Maele drong aan op de vrijspraak voor twee van de vier feiten en de strafrechter is hem daar donderdag in gevolgd. Onder meer voor de feiten van mei 2016 werd D. vrijgesproken. Het slachtoffer van die slagen lijdt sinds die feiten aan chronische hoofdpijn en vroeg een schadevergoeding van 19.000 euro. Maar door de vrijspraak werd zijn claim afgewezen.

(AFR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.