Agentschap Natuur en Bos bindt samen met PZ Westkust de strijd aan tegen mensensmokkel en drugstrafiek

Boswachter Agentschap Natuur en Bos Johan Lamaire en wachtofficier/hoofdinspecteur PZ Westkust Dimitri Vandepoele.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Boswachter Agentschap Natuur en Bos Johan Lamaire en wachtofficier/hoofdinspecteur PZ Westkust Dimitri Vandepoele.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Al jaren zet PZ Westkust alle middelen in om de mensensmokkel en drugstrafiek te lijf te gaan. En er wordt nog een tandje bijgestoken: om deze problematiek nog beter aan te pakken wordt er samengewerkt met het Agentschap voor Natuur en Bos.

Ine Deburchgraeve, Communicatieverantwoordelijk PZ Westkust: “Onze terreinwagen wordt optimaal ingezet voor toezicht op het strand, in de duinen, natuurgebieden,.. waar mensensmokkelaars toegang (direct of indirect) hebben tot de zee om uiteindelijk een oversteek te faciliteren naar het Verenigd Koninkrijk.”

“Boswachter Johan Lamaire (Agentschap voor Natuur en Bos) heeft een grondige terreinkennis van deze gebieden. Vandaar bundelden de boswachter en onze wachtofficier hoofdinspecteur Vandepoele gisteren 15/06 hun krachten tijdens een gemengde patrouille.”

Kennis uitwisselen

“Hierbij kreeg onze wachtofficier een grondige uitleg van de toegankelijkheden van de grenspaden, alsook van alle mogelijke verbindingspaden in het gebied Westhoek De Panne. Idem voor alle afsluitingen, hekkens,…. Kortom, een ideale gelegenheid om onderling kennis en kunde uit te wisselen en een meer dan geslaagde samenwerking!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier