Agent loopt zwaar knieletsel op: Brugse twintiger riskeert drie maanden cel

Redactie KW

Een 28-jarige Bruggeling riskeert drie maanden cel voor weerspannigheid bij zijn arrestatie. Een agent liep daarbij een zwaar knieletsel op.

Op 28 december 2019 raakte K.D. op de Eiermarkt in Brugge in een hevige discussie verwikkeld met zijn ex-vriendin. De ruzie draaide rond een andere ex-partner van de vrouw die ook in de buurt was. Toen de situatie uit de hand dreigde te lopen, kwam de politie ter plaatse.

De politie kon de twee aanvankelijk uit elkaar halen, maar K.D. liep terug naar zijn ex en riep dat hij de andere ex-partner voor haar zou vermoorden. De politie had alle moeite van de wereld om K.D. in bedwang te houden. “Er waren drie extra politiemensen nodig om hem te overmeesteren”, verduidelijkte de procureur. “Tijdens de schermutseling kwam de beklaagde op de knie van een agent terecht.”

De agent liep een ernstig meniscusletsel op en was 65 dagen werkonbekwaam. Zijn advocaat vroeg een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro.

K.D. schrok naar eigen zeggen van de gevolgen van zijn daden. “Ik kan die agent hoogstens een duw hebben gegeven”, zei hij. “Ik ben verbaasd dat hij er zo er gaan toe was.” De Brugse rechtbank doet uitspraak op 23 maart. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.