Afghaanse Bruggeling aangehouden voor volgen van minderjarig meisje

© iStocks
Redactie KW

De Brugse onderzoeksrechter heeft een twintiger aangehouden op verdenking van belaging en aanranding van de eerbaarheid. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De Afghaanse Bruggeling volgde een minderjarig meisje tijdens een wandeling.

De feiten speelden zich op 28 juni in Brugge af. Het slachtoffer was bezig aan een avondwandeling toen ze gevolgd werd door een fietsende jongeman. M.S. bleef het meisje lastigvallen, want hij volgde haar zelfs tot in de garage van haar woning. Ze werd niet betast door de verdachte. Zondag werd de man door de vader van het slachtoffer in dezelfde buurt opgemerkt, waarna hij opgepakt kon worden. De jonge Afghaan ontkent wel de feiten.

Al een veroordeling

S. kwam eerder al met het gerecht in aanraking voor gelijkaardige feiten. In mei en juni 2018 viel hij in Brugge in totaal vijf tienermeisjes en jonge vrouwen lastig. Zo volgde hij een 18-jarig meisje tot op haar stageplaats, waar hij zonder succes haar telefoonnummer vroeg. Aan een andere jonge vrouw vroeg hij of hij haar hond mocht strelen. De verdachte profiteerde er toen van om over haar benen te wrijven. Een ander meerderjarig slachtoffer werd gedwongen tot een tongkus, wat als verkrachting beschouwd wordt. S. maakte ook meermaals seksueel getinte gebaren in de richting van zijn slachtoffers. Op 25 februari 2019 werd hij uiteindelijk bij verstek tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld.

Voor de nieuwe feiten werd hij maandag aangehouden door de onderzoeksrechter. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of enkele meldingen van gelijkaardig vreemd gedrag ook aan hem gelinkt kunnen worden. De Brugse raadkamer zal vrijdag oordelen of de man al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.