Afgewezen partner uit Menen stond nog onder begeleiding bij nieuw dubbel partnergeweld

© iStock
Redactie KW

Een 28-jarige man uit Menen stond na een eerdere veroordeling voor partnergeweld nog onder begeleiding toen hij zowel in april als in september 2019 twee andere partners te lijf ging. Hij moest zich dinsdag daarvoor opnieuw voor de correctionele rechtbank in Kortrijk verantwoorden.

In 2018 liep Detlef V. al een veroordeling op voor partnergeweld. Hij kreeg toen enkele voorwaarden opgelegd waardoor zijn straf voorwaardelijk bleef. Maar ondanks die begeleiding en toezicht van justitie kon hij zowel op 25 april 2019 als op 28 september 2019 tot twee keer toe zich niet inhouden. “Telkens hij wordt afgewezen, volgt er fysiek geweld”, aldus de openbare aanklager.

Op 25 april greep hij zijn zwangere vriendin bij de keel, trok aan haar kledij, zette zijn knie op haar hals, gooide haar hoofd tegen de muur en probeerde haar te wurgen. Het slachtoffer had net aangegeven dat ze de relatie wou beëindigen. Op 28 september gooide hij een nieuwe vriendin op de grond en sleepte haar aan haar kamerjas vooruit. V. riskeert nu 20 maanden celstraf maar toonde zich bereid verder eventueel nog strengere voorwaarden te volgen. Vonnis op 6 oktober. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier