Advocate uit Oostende krijgt opschorting van straf voor oplichting demente cliënte

Redactie KW

Het hof van beroep in Gent heeft een 53-jarige vrouw uit Oostende opschorting van straf gegeven nadat ze als bewindvoerster een 87-jarige demente vrouw oplichtte. In eerste aanleg werd ze nog veroordeeld tot 3 maand met uitstel.

De vrouw werd, toen ze nog stagiair-advocate was, aangesteld als voorlopig bewindvoerster van een demente bejaarde. Toen die naar een rustoord moest, werd haar huis verkocht voor 120.000 euro. Dat geld sluisde de advocate door naar haar eigen spaarrekeningen. Ze kocht daarmee kleren en betaalde de verbouwingen aan haar eigen woning.

Het bedrog kwam uit toen een nieuwe bewindvoerder werd aangesteld. Op dat moment had de vrouw al 65.000 euro uitgegeven. De rechtbank van eerste aanleg veroordeelde de vrouw tot drie maand cel met uitstel. In beroep krijgt ze nu opschorting van straf. Het grootste deel van die 65.000 euro is inmiddels terugbetaald.

De vrouw is geen advocate meer en om haar huidig werk te kunnen behouden, verleende het hof in Gent haar de gunst van de opschorting.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.