Advocaat van Roemeense pooier vraagt om te kijken naar de “naakte feiten”

Redactie KW

Een 23-jarige Roemeen is woensdag door de Brugse correctionele rechtbank tot zes maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor het aanzetten tot prostitutie van zijn vriendin. In de zaak werden eerder al vijf andere Roemenen veroordeeld.

Begin juli 2015 werden vier Roemenen opgepakt in een vakantiehuisje in Middelkerke. Ze kwamen in het vizier van de speurders door hun contacten met enkele Roemeense meisjes in het Oostendse prostitutiemilieu. Even later werd ook nog de moeder van een van de pooiers aangehouden.

Achter een vitrine

Uit het onderzoek bleek dat de drie hoofdverdachten drie meisjes onder valse voorwendselen naar België hadden gelokt. De slachtoffers kwamen achter een vitrine in de Oostendse prostitutiebuurt Hazegras terecht. Hun pooiers werden op 2 december 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertig maanden. De moeder en de broer van een van de hoofdverdachten kregen voor hun rol in de zaak een celstraf van tien maanden met uitstel.

De naakte feiten

Het onderzoek naar een zesde verdachte bleef ondertussen lopen. Die 23-jarige man werd in februari in Roemenië opgepakt en aan België uitgeleverd. De verdediging legde uit dat S.B.E. niet wist wat zijn vriendin precies deed in de bars. “We moeten proberen kijken naar de naakte feiten en vaststellen dat er geen bewijzen zijn tegen mijn cliënt“, pleitte zijn advocaat.

Het OM vorderde voor de Roemeen een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan enkel de voorhechtenis effectief is. De rechter volgde die vordering. De beklaagde kreeg nog een boete opgelegd van 3.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier