https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Advocaat Kristiaan Vandenbussche: “We zullen deze zaak op zijn Italiaans pleiten”

Laurens Kindt

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die optreedt voor een van de verdachten in het dossier, is het niet eens met de procureur. “Die gasten vormen geen bende. Er is geen organisatie, alleen clubliefde”, meent Vandenbussche.

Hoewel advocaat Kristiaan Vandenbussche net als procureur Yves Segaert-Vanden Bussche een blauw-zwart hart heeft, staan ze straks diametraal tegenover elkaar in de rechtszaal. De procureur zal de rechter ervan proberen overtuigen dat de hooligans zich schuldig maakten aan bendevorming. “Daar is niets van aan”, zegt raadsman Vandenbussche. “Een toevallig en occasioneel overleg is helemaal niet voldoende om te spreken van bendevorming. Er is geen enkele organisatie, alleen clubliefde in hart en nieren”, klinkt het.

Zoiets werkt als een rode lap op een stier

Volgens de ervaren advocaat die al een resem assisenzaken met succes pleitte, moet men ook rekening houden met de voorgeschiedenis van de rellen. “Bij de heenmatch in Napels werden onschuldige Club-supporters het slachtoffer van een gewapende aanval van Napoli-fans. Ook de carabinieri (de Italiaanse politie, LK) knepen een oogje dicht. Diezelfde Napoli-fans staan dan twee maanden later bewust te paraderen in het centrum van Brugge, terwijl er geen publiek welkom was. Pure provocatie. Zoiets werkt als een rode lap op een stier”, meent de advocaat.

We spelen thuis, voor de rechtbank van Brugge

Bij de advocaten van de beklaagden zitten heel wat Club-supporters. Ook Oost-Vlaming Walter Van Steenbrugge, advocaat van Jelle Borkelmans, is fan van blauw-zwart. “We spelen thuis, voor de rechtbank van Brugge”, zegt advocaat Vandenbussche. “We zullen deze zaak op zijn Italiaans pleiten. Met catenaccio, vanuit een goed georganiseerde verdediging met enkele vlijmscherpe counters.”

(LK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten