Achttien maanden cel voor tien diefstallen in één nacht in Kortrijk

De beklaagde hoopte op een opschorting van straf. © Getty Images
Redactie KW

Een 25-jarige Fransman uit Rijsel die op 18 maart 2017 naar Kortrijk spoorde om er samen met een kompaan maar liefst tien diefstallen in één nacht te plegen, is door de strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden.

Zonder rugzak arriveerde Ayoub Z. op het perron in Kortrijk. In de Burgemeester Reynaertstraat startte zijn rooftocht. Samen meteen kompaan sprak hij anderen aan, bijvoorbeeld om de weg te vragen. Met een wel heel familiaire omhelzing drukten ze hun dank uit, maar even later bleken twee slachtoffers respectievelijk een geldbeugel en een iPhone kwijt. Uit verschillende voertuigen in het centrum verdwenen vervolgens een zonnebril, koptelefoon, regenjas, herenhemd, 400 euro cash geld, een rugzak,… Telkens gooide het duo zijruitjes in om binnen te geraken.

Camerabeelden toonden dat ze met een goedgevulde rugzak opnieuw met de trein richting Frankrijk vertrokken. In twee wagens vonden de speurders een bloedspoor. Dat leidde uiteindelijk naar de identificatie van Ayoub Z. uit Rijsel. Hij daagde niet op voor zijn proces in Kortrijk. De kompaan bleef onbekend. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier