Achttien maanden cel voor Albanese moordenaar

De 40-jarige man leidde negen jaar lang in Geluwe een dubbelleven na een moord te hebben gepleegd in Italië. © a-LK
Redactie KW

De rechter in Ieper veroordeelde de Albanese moordenaar Erjon Sejdiraj die jarenlang een dubbelleven leidde in Geluwe tot 18 maanden cel en een geldboete voor valsheid in geschrifte.

De 40-jarige man leidde in Geluwe een dubbelleven na een moord te hebben gepleegd in Italië. De Albanees werd in dat land bij verstek veroordeeld tot levenslang voor zijn bijdrage aan het doden van een 20-jarige prostituee. Hij had voor de politie hem kon oppakken de benen genomen naar het buitenland, net als twee kompanen.

In ons land bekwam hij met valse naam en een valse geboortedatum de Belgische nationaliteit. Hij vestigde zich in Geluwe, waar hij trouwde en vader van twee zonen en een meisje werd. Negen jaar lang kon hij zijn geheim voor zich houden, tot op een dag de speciale eenheden van de politie hem van straat plukten.

Nieuw proces

Blijkbaar hadden de Italianen de man in het vizier gekregen nadat die had getelefoneerd met het buitenland. Hij werd naar Italië overgebracht, waar hem een nieuw proces wachtte. Zijn straf werd herleid tot 17 jaar en hij mag die uitzitten in een Belgische gevangenis.

In Ieper moest hij zich verantwoorden voor valsheid in geschrifte, valse naamdracht en oplichting. Hij riskeerde drie jaar effectief, maar de rechter veroordeelde de man tot 18 maanden cel en een boete van 156 euro. Wellicht zal er nu een procedure worden opgestart om de man zijn Belgische nationaliteit af te nemen.

Ook onder meer de aankoopakte van zijn woning zal moeten worden herzien. “We moeten nu zien hoe we alles kunnen regulariseren, maar dat wordt een helse administratieve opdracht”, aldus meester Jan Leysen, de advocaat van de Albanees.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier