Nadat de politie informatie had gekregen die in de richting van een drugsbende wees, werd een onderzoek gestart. Bij huiszoekingen in een appartement in Roeselare, vanwaar de bende opereerde, troffen de agenten grote hoeveelheden drugs aan.

Een van de acht wordt aangewezen als hoofdbeklaagde. Hij zou speed en cocaïne gekocht hebben, die de andere beklaagden overkochten en op hun beurt verder verkochten. Het parket vermoedt dat de hoofdbeklaagde op die manier minstens 180.000 euro verdiende aan de drugshandel. Hij riskeert een celstraf van drie jaar. Voor de andere personen op het beklaagdenbankje werd tot dertig maanden cel gevorderd. Velen onder hen liepen al veroordelingen op voor inbreuken op de drugswetgeving. Het parket wil een bedrag van 300.000 euro, de geschatte drugswinsten van de bendeleden, verbeurdverklaard zien.

Vonnis op 22 juli.

(BELGA)

Nadat de politie informatie had gekregen die in de richting van een drugsbende wees, werd een onderzoek gestart. Bij huiszoekingen in een appartement in Roeselare, vanwaar de bende opereerde, troffen de agenten grote hoeveelheden drugs aan. Een van de acht wordt aangewezen als hoofdbeklaagde. Hij zou speed en cocaïne gekocht hebben, die de andere beklaagden overkochten en op hun beurt verder verkochten. Het parket vermoedt dat de hoofdbeklaagde op die manier minstens 180.000 euro verdiende aan de drugshandel. Hij riskeert een celstraf van drie jaar. Voor de andere personen op het beklaagdenbankje werd tot dertig maanden cel gevorderd. Velen onder hen liepen al veroordelingen op voor inbreuken op de drugswetgeving. Het parket wil een bedrag van 300.000 euro, de geschatte drugswinsten van de bendeleden, verbeurdverklaard zien. Vonnis op 22 juli.(BELGA)