Acht West-Vlamingen voor de rechter wegens drugshandel op grote schaal

Naast de bendeleider mogen ook zeven andere verdachten zich aan een effectieve straf verwachten.

Felix D. (46) uit Ieper, Miguel D. (46), Jurgen V. (47) uit Langemark-Poelkapelle, Werner P. (44) uit Koksijde, Pascal S. (39) uit Wervik, en Lucas T. (31), Sandro D. (42) en Christine K. (45), alle 3 uit Ieper, verschenen voor de rechter voor het bezit en de verkoop van cannabis.

Felix D. zit al in de cel sedert 29 januari 2016, en dealde minstens 500 gram speed, 500 gram heroïne, en verder coke, wiet en 75 xtc-pillen. Voor hem vroeg het openbaar ministerie een effectieve celstraf en de verbeurdverklaring van 41.000 euro.

Alle bendeleden dreigen effectief gestraft te worden, met uitzondering eventueel van W.P. (44), waarvan werd gezegd dat hij alleen als koerier optrad en nooit, zoals beweerd, 11.800 euro verdiende. Lucas T. zei dan weer dat hij de drugs vooral gebruikte om de pijn van zijn spierziekte te verzachten. De man zei nu clean te zijn, maar ook volledig arbeidsongeschikt.

Tijdens de zitting overhandigde Felix D., die al verschillende keren werd veroordeeld, een brief aan de rechter waarin hij beloofde zich voortaan te zullen gedragen. De verdachte hoopt op een werkstraf. Het vonnis wordt uitgesproken op 9 januari 2017.

(HV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.