De feiten speelden zich af in de nacht van 14 op 15 december 2018 in het clubhuis in Zwevezele, een deelgemeente van Wingene. Mogelijk vormden seksueel getinte berichten naar de vrouw van een op dat moment aangehouden bendelid de aanleiding voor de zware geweldplegingen. Het hoofd van een ex-bendelid uit Brugge werd zelfs bewerkt met een bunsenbrander. Daarna werd het slachtoffer in een auto meegenomen en werd hij uiteindelijk pas vrijgelaten op een afgelegen plaats in de omgeving van Moeskroen. Sinds de moordpoging is het slachtoffer blind aan één oog.

In het kader van het gerechtelijk onderzoek naar die feiten werden op 21 januari meerdere huiszoekingen uitgevoerd, onder andere in de provincie Henegouwen, in Brugge en in het clubhuis. Bij die huiszoekingen werden in totaal elf mensen gearresteerd. Uiteindelijk werden zeven mannen en een vrouw door de onderzoeksrechter aangehouden voor hun betrokkenheid bij de moordpoging. Een man uit Pittem werd de volgende dag al vrijgelaten. Op 18 februari werden nog twee mannen aangehouden voor hun aandeel in de zware geweldplegingen.

De Brugse raadkamer oordeelde vrijdag dat acht verdachten de gevangenis onder voorwaarden mogen verlaten. Het parket zal geen beroep aantekenen tegen die beslissing. De verdachten zullen zich later wel nog voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor hun aandeel in de zaak. De aanhouding van A.T., de leider van de motorclub, werd wel met twee maanden verlengd. Als de verdediging in beroep gaat tegen die beslissing, zal de KI in Gent binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.

(Belga)

De feiten speelden zich af in de nacht van 14 op 15 december 2018 in het clubhuis in Zwevezele, een deelgemeente van Wingene. Mogelijk vormden seksueel getinte berichten naar de vrouw van een op dat moment aangehouden bendelid de aanleiding voor de zware geweldplegingen. Het hoofd van een ex-bendelid uit Brugge werd zelfs bewerkt met een bunsenbrander. Daarna werd het slachtoffer in een auto meegenomen en werd hij uiteindelijk pas vrijgelaten op een afgelegen plaats in de omgeving van Moeskroen. Sinds de moordpoging is het slachtoffer blind aan één oog. In het kader van het gerechtelijk onderzoek naar die feiten werden op 21 januari meerdere huiszoekingen uitgevoerd, onder andere in de provincie Henegouwen, in Brugge en in het clubhuis. Bij die huiszoekingen werden in totaal elf mensen gearresteerd. Uiteindelijk werden zeven mannen en een vrouw door de onderzoeksrechter aangehouden voor hun betrokkenheid bij de moordpoging. Een man uit Pittem werd de volgende dag al vrijgelaten. Op 18 februari werden nog twee mannen aangehouden voor hun aandeel in de zware geweldplegingen. De Brugse raadkamer oordeelde vrijdag dat acht verdachten de gevangenis onder voorwaarden mogen verlaten. Het parket zal geen beroep aantekenen tegen die beslissing. De verdachten zullen zich later wel nog voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor hun aandeel in de zaak. De aanhouding van A.T., de leider van de motorclub, werd wel met twee maanden verlengd. Als de verdediging in beroep gaat tegen die beslissing, zal de KI in Gent binnen twee weken de knoop moeten doorhakken.(Belga)