Acht bendeleden van motorbende No Surrender MC, met het clublokaal in Zwevezele, mochten de gevangenis vrijdagavond verlaten. De raadkamer besliste namelijk om hen na twee maanden vrij te laten onder voorwaarden. Eén daarvan is het feit dat ze onderling geen contact meer mogen hebben. Kopstuk A.T. uit Zwevezele had minder geluk. De raadkamer oordeelde dat hij wél nog twee maanden langer in de cel moet blijven.

Eind januari vielen de speurders op verschillende locaties binnen. Onder meer in Assebroek, Zwevezele en Henegouwen werden huiszoekingen gedaan. Elf mensen werden opgepakt en verhoord. Acht daarvan werden ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Het onderzoek kadert in een moordpoging op een voormalig Brugs lid van de motorbende. Die zou tegen een andere afdeling zijn mond voorbij gepraat hebben over zijn ex-kameraden. Volgens andere bronnen papte hij dan weer aan met de vriendin van een bendelid terwijl die in de gevangenis zat.

Wat de precieze oorzaak ook is, de man werd in de nacht van 14 op 15 december stevig aangepakt in het clubhuis. Hij werd door verschillende mannen geschopt en geslagen. Ze bewerkten hem zelfs met een bunsenbrander. Daarna namen ze hem in een auto mee en werd hij op een verlaten plaats nabij Moeskroen afgezet. Het was een bewakingsagent die de man aantrof en naar het ziekenhuis bracht. Hij haalde het, maar verloor door het geweld wel het zicht op één van zijn ogen.

De man zweeg aanvankelijk, maar stapte recent toch naar de politie. No Surrender MC is van oorsprong een Nederlandse motorbende. De afdeling in Zwevezele werd ondertussen opgedoekt en opgenomen in een andere motorclub.

(TL)

Acht bendeleden van motorbende No Surrender MC, met het clublokaal in Zwevezele, mochten de gevangenis vrijdagavond verlaten. De raadkamer besliste namelijk om hen na twee maanden vrij te laten onder voorwaarden. Eén daarvan is het feit dat ze onderling geen contact meer mogen hebben. Kopstuk A.T. uit Zwevezele had minder geluk. De raadkamer oordeelde dat hij wél nog twee maanden langer in de cel moet blijven.Eind januari vielen de speurders op verschillende locaties binnen. Onder meer in Assebroek, Zwevezele en Henegouwen werden huiszoekingen gedaan. Elf mensen werden opgepakt en verhoord. Acht daarvan werden ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Het onderzoek kadert in een moordpoging op een voormalig Brugs lid van de motorbende. Die zou tegen een andere afdeling zijn mond voorbij gepraat hebben over zijn ex-kameraden. Volgens andere bronnen papte hij dan weer aan met de vriendin van een bendelid terwijl die in de gevangenis zat.Wat de precieze oorzaak ook is, de man werd in de nacht van 14 op 15 december stevig aangepakt in het clubhuis. Hij werd door verschillende mannen geschopt en geslagen. Ze bewerkten hem zelfs met een bunsenbrander. Daarna namen ze hem in een auto mee en werd hij op een verlaten plaats nabij Moeskroen afgezet. Het was een bewakingsagent die de man aantrof en naar het ziekenhuis bracht. Hij haalde het, maar verloor door het geweld wel het zicht op één van zijn ogen.De man zweeg aanvankelijk, maar stapte recent toch naar de politie. No Surrender MC is van oorsprong een Nederlandse motorbende. De afdeling in Zwevezele werd ondertussen opgedoekt en opgenomen in een andere motorclub.(TL)