Acht maanden voorwaardelijk voor ex-chiroleider uit Kortrijk voor aanranding chiromeisjes

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een voormalig leider van Chiro Sint-Jan in Kortrijk is door de rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor aanranding van vier minderjarige Chiromeisjes. De 24-jarige jongeman uit Harelbeke moet zich drie jaar lang wel aan enkele voorwaarden houden en mag de komende tien jaar geen gezagsfunctie over minderjarigen meer uitoefenen.

De twintiger was destijds leider van de Chiromeisjes. Via sociale media bleef hij met hen contact houden, zelfs toen ze niet meer onder zijn leiding stonden en hij zelf geen leider meer was. Via chat vroeg hij enkele meisjes om naaktfoto’s door te sturen. Zelf stuurde hij ook een foto van zijn geslachtsdeel. De meisjes gingen er niet op in maar dienden integendeel klacht in bij de politie. Tijdens dat onderzoek kwam aan het licht dat hij zes jaar geleden al een Chiromeisje van amper 13 aanrandde. De jongeman was toen zelf amper 18. In het leidingslokaal moest het meisje hem bevredigen.

Volgens de openbare aanklager misbruikte hij zijn machtspositie als (ex-)Chiroleider en zocht hij meisjes die niet zouden tegenpraten of -stribbelen. Een ander meisje keerde met de Harelbekenaar terug na een feestje. Op een bankje probeerde hij haar te kussen. Toen ze aangaf dat ze dat niet wilde, ging hij op haar liggen en betastte haar borsten. Pas toen ze in huilen uitbarstte, stopte hij en bood zijn excuses aan.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier