Acht maanden cel voor aanranding van meisje dat haar vriend zocht

(iStock)
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 26-jarige Congolese Oostendenaar bij verstek veroordeeld tot acht maanden effectieve gevangenisstraf voor aanranding van de eerbaarheid en opzettelijke slagen en verwondingen. A.B. zou het slachtoffer helpen om haar vriend terug te vinden, maar begon haar plots te betasten.

Op 29 juli 2017 was een toen 19-jarig meisje uit Bredene haar vriend uit het oog verloren in de Oostendse uitgaansbuurt. Tijdens haar zoektocht ontmoette ze de beklaagde, die prompt voorstelde om haar te helpen. In het Leopoldpark begon hij haar echter te betasten. Toen het slachtoffer hem wegduwde, kreeg ze van A.B. nog een klap in het gezicht. Uiteindelijk vluchtte de jonge vrouw naar een activiteit van Theater Aan Zee in hetzelfde park.

A.B. liep pas een tijdje later tegen de lamp toen het slachtoffer hem zelf herkende in een café in de Langestraat. De beklaagde beweerde eerst dat hij die nacht niet in het centrum van Oostende was, maar het onderzoek toonde het tegendeel aan. Op zijn proces kwam hij niet opdagen.

Volgens het openbaar ministerie werden twee eerdere zedendossiers tegen B. geseponeerd. Telkens ging het om een vrij gelijklopend verhaal. In die twee gevallen zou hij dronken meisjes meegelokt hebben naar zijn woning, waar ze volgens de beklaagde seks met onderlinge toestemming hadden.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier