Acht maanden cel en fikse boete voor Waalse drugskoerier na controle in Roeselare

Een 42-jarige man uit het Waalse Dottenijs (Moeskroen) is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van 8 maanden en een boete van 8.000 euro voor de invoer van cocaïne en heroïne vanuit Frankrijk.

©John Rensten Getty Images
©John Rensten Getty Images

Op 3 november 2020 kon Gregory P. in Roeselare met zijn auto staande gehouden worden. Hij reed wat doelloos rond. Toen hij zijn raampje naar beneden deed, sloeg de agenten een cannabisgeur in de neus. Een verdere controle van de Renault Clio bracht aan het licht dat er in een verborgen ruimte onder het dashboard ruim 20 gram heroïne en ruim 1 gram cocaïne zat. P. was zelf druggebruiker en moest vanuit Frankrijk wat drugs invoeren omdat hij zijn eigen schulden bij zijn dealer niet meer kon betalen. In Tourcoing kreeg hij een gsm en auto om de trip te maken. Het was niet zijn eerste drugsveroordeling. Zowel in 2009 als in 2018 liep hij al eens tegen de lamp.

“Sinds de dag van mijn arrestatie gebruikte ik geen drugs meer”, vertelde P. nog aan de rechter. De passagier in zijn voertuig wist van het drugstransport niets af en werd vrijgesproken. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.