Acht keer positief bij alcoholcontrole in Bredene en De Haan

Redactie KW

De politie van Bredene/De Haan heeft zaterdagnamiddag en -avond verkeerscontroles gehouden langs de Koninklijke Baan in De Haan en langs de Prinses Elisabethlaan en de Polderstraat in Bredene. De focus lag op alcohol en drugs in het verkeer.

Zo’n 215 bestuurders werden aan een alcoholcontrole onderworpen. Van drie bestuurders werd hun rijbewijs werd ingehouden voor drie uur. Zij kregen een onmiddellijke inning van 179 euro opgelegd. Drie anderen die een hoger alcoholgehalte lieten optekenen, moesten hun rijbewijs voor zes uur inleveren en zullen zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden. Twee anderen hadden nog dieper in het glas gekeken en zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Ook zij komen later voor de rechtbank, net als de bestuurder die een positieve drugspeekseltest aflegde. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Diezelfde bestuurder kreeg ook een PV wegens het sturen met voorlopig rijbewijs 18 maanden en het niet plaatsen van de L op de achterruit.

Verder werden nog drie processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven voor defecte verlichting, niet-keuring en inbreuken op de taxiwetgeving, een proces-verbaal wegens het niet correct ingeschreven zijn van een voertuig en twee onmiddellijke inningen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier