Acht dagen cel na smaad: “Sales connards! Sven Nys zal me verdedigen!”

Redactie KW

Een 61-jarige vrouw uit Sint-Joost-Ten-Node heeft acht dagen cel met uitstel en 800 euro boete gekregen. Ze schold de politie uit voor ‘sales connards’ en riep dat Sven Nys haar zou verdedigen.

Martine B. heeft een blanco strafblad maar wat ze op 27 februari 2019 in De Panne deed, was weinig fraai. Zij en haar partner M. werden door de politie aan de kant gezet omdat hun wagen geseind stond. Er moest onder andere een GSM in beslag worden genomen. Terwijl M., die wel al heel wat op zijn kerfstok heeft, zich vrij rustig gedroeg ging B. nogal door het lint.

“Alles gebeurde bovendien in een drukke straat in De Panne waar heel wat fietsers en voetgangers passeerden”, zegt de advocaat van de twee politiemensen die burgerlijke partij zijn. “Ze schold hen voortdurend uit voor ‘sales connards’ en provoceerde openlijk. Zo trok ze meermaals haar hondje weg van bij de politie ‘omdat die vies waren’. Toen de politie er genoeg van had en een pv opstelde riep ze: “pas jullie maar op, want Sven Nys zal me verdedigen en dan zullen jullie wel anders piepen!”. Wellicht had ze het op advocaat Sven Mary, maar goed.”

De agenten kregen elk 125 euro schadevergoeding. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.