Aardbeienautomaat op De Vijfwegen slachtoffer van vandalen

© (Foto RB)
Redactie KW

Het gehucht De Vijfwegen, een driegemeentengehucht met een paar honderd inwoners, was vroeger een heel rustige buurt. De inwoners hingen er als een geslaagd gekneed deeg aan elkaar. Ieder feest of kermis bracht de ganse bevolking ter been. Daar organiseert men ook jaarlijks een van de grootste rommelmarkten van Vlaanderen.

De laatste jaren komen de bewoners en hun wijk aldaar, meer dan hen lief is, in het negatieve nieuws. Enkele dagen geleden moest de Langemark-Poelkapelse brandweer optreden op de Vijfwegen. Een paar gasten, die enkele pinten te veel op hadden, moesten vanop zolder van het leegstaande café ‘De Kijkuit’ naar beneden worden gehaald. Eentje kon het zelfs niet meer op haar benen beredderen en moest via de ladder worden geëvacueerd.

Op Paaszondag kwam het gehucht andermaal in de spots. Aardbeienautomaatvandalen hadden er hun vernielende slag geklopt en hun teveel aan adrenaline uitgewerkt op de aardbeienautomaat van land- en tuinbouwer JV uit de Vijfwegen. JV woont op de grensscheiding Poelkapelle – De Vijfwegen en is een van de bekendste aardbeienkwekers uit de regio. Met de regelgeving rond de coronawetgeving probeert JV de talrijke klanten die hij heeft verder te bedienen via een aardbeienautomaat. Veertien dagen geleden plaatste hij een mooi afdak, om daaronder zijn aardbeienautomaat te plaatsen, langs de Stadensteenweg op Poelkapels grondgebied. Maar op Paaszondag was zijn en het klantenplezier over en out. Twee kerels (volgens een duidelijk herkenbare foto van hen op Facebook, die er ondertussen is afgehaald) werkten hun adrenaline-overschot uit op de aardbeienautomaat en sloegen de voorraadschuifdeurtjes aan diggelen. Daarna gingen ze gezellig in het bus wachthokje plaats nemen. En voor land- en tuibouwer JV begon weer een zware werkdag. Met zijn truck haalde hij het schuthokje en de kapotgeslagen automaat weg en plaatste deze in zijn loods bij de andere werktuigen. We hadden medelijden met de uitbater die er, zwaar ontgoocheld, in T-shirt, korte broek en laarzen rondliep om de kapotgeslagen materie op te ruimen. Daar waar anderen gezellig rond tafel, in intieme kring, wegens corona, het Paasfeest vierden beslisten vandalen er anders over voor JV. Op Paaszondagmiddag werd het paasgebeuren voor het gezin JV anders dan gepland uitgewerkt, door de zinloze lusten van een duo dat haar furies uitwerkte op een onschuldige automaat en daardoor de klanten en JV wisten te ontrieven. Alsof corona al niet zwaar genoeg toeslaat, ook dat nog er bovenop. Hopelijk vat men de daders spoedig bij de lurven.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier