Aanvullend onderzoek in zaak van onthaalmoeder uit Moorslede

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Ieper heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak van de 28-jarige onthaalmoeder.

De gewezen onthaalmoeder uit Moorslede staat terecht omdat ze een baby door elkaar zou hebben geschud. De rechter heeft donderdag een aanvullend deskundig onderzoek bevolen. De beklaagde was pas in maart 2012 gestart als onthaalmoeder maar na enkele maanden liep het fout. de vrouw zou een baby door elkaar hebben geschud. De ouders dienden een klacht in omdat hun kind bloedingen in de hersenen had opgelopen.

Recht in de ogen kijken

Het kind herstelde goed maar de kans bestaat dat er blijvende hersenschade is. De ouders van het slachtoffertje zijn naar eigen zeggen enkel en alleen op zoek naar de waarheid. De beklaagde ontkent de tenlastelegging. “Ik schudde de baby niet door elkaar. Ik kan de ouders recht in de ogen kijken”, vertelde de vrouw enkele weken geleden toen de zaak werd behandeld.

In de nasleep van het incident besliste de vrouw zelf om haar carrière als onthaalmoeder stop te zetten. Donderdag zou de correctionele rechtbank uitspraak doen, maar dat gebeurde niet. Een forensisch geneesheer kreeg de opdracht een aanvullend deskundig onderzoek te voeren. Op 18 september wordt de zaak voortgezet.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.