Aantal corona-inbreuken in West-Vlaanderen niet gestegen tijdens eerste vakantieweek

Tijdens de eerste week van de kerstvakantie is in West-Vlaanderen voorlopig geen stijging te zien in het aantal corona-inbreuken. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de verschillende West-Vlaamse politiezones. Het grootste aantal inbreuken gebeurde tegen het samenscholingsverbod en de avondklok. Volgens de voorlopige cijfers is wel een lichte stijging te zien in het aantal mensen die de avondklok niet respecteerden.

Tijdens de eerste week van de kerstvakantie is voorlopig geen stijging te merken in het aantal corona-inbreuken. Uit voorlopige cijfers van de verschillende West-Vlaamse politiezones blijkt dat ondanks de feestdagen, de regels niet minder werden gevolgd. Bij enkele inbreuken is zelfs een daling te zien, maar dat is vermoedelijk te wijten aan het ontbreken van enkele cijfers omwille van de verlofperiode.

Lockdownfeestjes

In het aantal inbreuken op de avondklok is wel een lichte stijging te zien. In de week van 21 december tot 27 december zijn daartegen 94 inbreuken vastgesteld. De week ervoor ging het nog om 88 inbreuken. Samen met de avondklok werden de meeste inbreuken vastgesteld tegen het samenscholingsverbod.

In de eerste week van de kerstvakantie noteerden de politiezones samen 181 inbreuken op het samenscholingsverbod. Koplopers politiezone Brugge en Oostende noteerden de laatste vier weken de meeste corona-inbreuken, vermoedelijk omdat in beide zones enkele lockdownfeestjes werden stilgelegd door de politie. In totaal zijn in West-Vlaanderen sinds het begin van de coronacrisis al 17.907 inbreuken vastgesteld tegen coronamaatregelen. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.