Aanrander stationsbuurt Roeselare blijft in de cel

De 32-jarige Bulgaar die zondag opgepakt werd op verdenking van twee gevallen van aanranding en slagen en verwondingen in de Roeselaarse stationsbuurt blijft in de cel. Dat heeft de Kortrijkse raadkamer beslist en wordt bevestigd door Danny Francet, de advocaat van de verdachte. De man liep tegen de lamp nadat camerabeelden opdoken in het VTM-programma ‘Faroek’.

© vmma

Op de camerabeelden, van een camera aan het Stationsplein en van hotel De Bonte Os, is te zien hoe de man een 17-jarig meisje achtervolgt. Het slachtoffer vlucht hotel De Bonte Os binnen, maar wordt daar de kleren van het lijf gerukt. Een slapend koppel, dat gewekt wordt door haar geroep, kan echter de sasdeur openen en het slachtoffer in veiligheid brengen. Daarop druipt de aanrander af, maar even verderop duwt hij een 53-jarige vrouw tegen de grond. Ook zij kan alarm slaan, waarop de man wegvlucht. De politie stelde meteen een onderzoek in, maar kon de dader niet meteen klissen. Daarop werd de hulp ingeschakeld van opsporingsprogramma ‘Faroek’ op VTM. Dat leverde vier tips op, waarvan één leidde tot de arrestatie van de verdachte, een 32-jarige Bulgaar.

Volgens zijn advocaat gaat het om een Roma-zigeuner die samen met een groep vrienden naar Roeselare is gekomen om hier te werken in een carwash, uitgebaat door Pakistani. De groep woont boven de carwash. “Ze leven heel geïsoleerd en komen amper buiten. Mijn cliënt had die avond zwaar gedronken. Hij geeft toe dat hij de man is op de beelden, maar of er hier sprake is van een seksueel motief, dat zal het onderzoek nog moeten uitwijzen”, klinkt het. De man blijft nu zeker nog een maand in de cel. Beroep tegen de verlenging van de aanhouding komt er niet.

(LK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.