Aannemer rijdt te snel met Porsche oldtimer, vrouw schrijft rechter brief

Redactie KW

Een 49-jarige aannemer is door de politierechter gestraft omdat hij met zijn Porsche oldtimer te snel reed in een zone 70. Zijn eigen vrouw, die werkt in het bedrijf van haar man, schreef de rechter een brief.

De 49-jarige aannemer werd betrapt op 6 augustus vorig jaar in de Hoogstadestraat in Alveringem. Vlak voor en na de bebouwde kom van Hoogstade geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur maar bij flitscontroles door de politie worden regelmatig hardrijders betrapt. Zo ook F.V. die in zijn oldtimer Porsche een gecorrigeerde snelheid haalde van 113 kilometer per uur.

“Hij kende de plaatsgesteldheid niet zo goed want rijdt daar niet vaak, en al zeker niet met zijn oldtimer”, sprak zijn advocaat. “Hij was onderweg voor een recreatief ritje en had niet goed op de snelheid gelet in zijn oude Porsche.

De man baat een aannemersbedrijf uit waar zijn vrouw ook tewerkzaam is en zich wat het reilen en zeilen aantrekt. Zij heeft u een brief geschreven.” De politierechter moest even gniffelen. “Volgens zijn vrouw komt de rendabiliteit en de continuïteit van het bedrijf in gevaar als ik haar man zijn rijbewijs afneem”, sprak hij. “En al zeker als het om dat van de vrachtwagen gaat. Dan zullen we daar rekening mee houden.”

F.V. werd veroordeeld tot 672 euro boete, de helft met uitstel, en 20 dagen effectief rijverbod. Dat geldt niet voor de categorieën van de vrachtwagens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.