Aannemer die illegalen inzette bij bouw Brugs politiekantoor riskeert 6 maanden cel

Redactie KW

Een bouwbedrijf uit Elsene en zijn zaakvoerder zijn voor de Brugse rechtbank verschenen op verdenking van zwartwerk tijdens de bouw van het nieuwe politiekantoor langs de Lodewijk Coiseaukaai in Brugge.

Tijdens een toevallige patrouille van de scheepvaartpolitie op 28 mei 2012 werden op de werf drie illegale Brazilaanse arbeiders aangetroffen, die in opdracht werkten van de bvba DSC uit Elsene. De arbeidsauditeur heeft vandaag zes maanden cel en een boete 10.800 euro gevraagd voor zaakvoerder Danilo C. (27), een Braziliaan die Namen woont. Voor de vennootschap zelf vroeg hij nog eens 54.000 euro. Bovendien vroeg hij de rechter om de vennootschap te ontbinden. “Deze frauduleuze vennootschap was duidelijk een vehikel om zwartwerk te verdoezen.”

De advocaat van bvba DSC en Danilo C. vroeg de vrijspraak voor zijn cliënten. “Die arbeiders waren geen illegalen maar zelfstandige medevennoten van de firma. Van zwartwerk was helemaal geen sprake”, klonk het. Die bewering werd door de arbeidsauditeur met klem betwist. Het bouwbedrijf Aramis & Partners, dat de bvba DSC als onderaannemer aan het werk zette, eist als burgerlijke partij een schadevergoeding van om en bij de 90.000 euro voor de imagoschade die het opliep en de kosten die moesten worden gemaakt om in allerijl een nieuwe aannemer te zoeken. De rechter doet uitspraak op 22 april.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier