Gedurende de campagneweek viel er iedere dag iets te beleven in de fietsparkings. Als apotheose onthulden burgemeester Dirk De fauw, schepen van Preventie Mathijs Goderis en Eerste Hoofdcommissaris William Van Severen een aangiftezuil waarvan slachtoffers van fietsdiefstal gebruik kunnen maken om meteen aangifte te doen. De zuil bevind zich bij Fietspunt, Hendrik Brugmansstraat 3. Het moet voor wie slachtoffer is van een fietsdiefstal de administratieve afhandeling een stuk eenvoudiger maken. Ook kunnen ze meteen een vervangfiets meekrijgen.

Nu de campagneweek voorbij is gaan de gemeenschapswachten en fietspunters aan de slag. Bij hen kunnen fietsers hun rijtuig laten labelen, zowel aan de kant centrum als aan de kant Sint-Michiels. Verder kan labelen elke dag in het Fietspunt. Ook online kun je een label aanvragen en per post toegestuurd krijgen.

De gemeenschapswachten hebben voor de laatste campagnedag een leuke attentie voor alle mensen die vandaag hun fiets laten labelen. Het betreft een fietszadelplaatje met de West-Vlaamse slogan 'bluuf me je fikn va me velo', een kleine waarschuwing voor fietsdieven.

(Belga/JVM)

Gedurende de campagneweek viel er iedere dag iets te beleven in de fietsparkings. Als apotheose onthulden burgemeester Dirk De fauw, schepen van Preventie Mathijs Goderis en Eerste Hoofdcommissaris William Van Severen een aangiftezuil waarvan slachtoffers van fietsdiefstal gebruik kunnen maken om meteen aangifte te doen. De zuil bevind zich bij Fietspunt, Hendrik Brugmansstraat 3. Het moet voor wie slachtoffer is van een fietsdiefstal de administratieve afhandeling een stuk eenvoudiger maken. Ook kunnen ze meteen een vervangfiets meekrijgen. Nu de campagneweek voorbij is gaan de gemeenschapswachten en fietspunters aan de slag. Bij hen kunnen fietsers hun rijtuig laten labelen, zowel aan de kant centrum als aan de kant Sint-Michiels. Verder kan labelen elke dag in het Fietspunt. Ook online kun je een label aanvragen en per post toegestuurd krijgen. De gemeenschapswachten hebben voor de laatste campagnedag een leuke attentie voor alle mensen die vandaag hun fiets laten labelen. Het betreft een fietszadelplaatje met de West-Vlaamse slogan 'bluuf me je fikn va me velo', een kleine waarschuwing voor fietsdieven. (Belga/JVM)