Aangestoken brand richt aanzienlijke schade aan in Oostende

De schade aan de buitengevel van het gebouw en aan de twee geparkeerde voertuigen is aanzienlijk. © JR
Redactie KW

In de Euphrosina Beernaerstraat in Oostende liepen een appartementsgebouw en twee wagens zware beschadigingen op door een brand. Het parket vermoedt kwaad opzet.

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden bewoners van het gebouw opgeschrikt door en hevige brand. De brand ontstond aan twee werftoiletten. Het vuur sloeg al vrij snel over op een appartementsgebouw en twee geparkeerde voertuigen.

“Ik was nog wakker toen ik luid geknetter hoorde”, vertelt A. die op de gelijkvloerse verdieping van het gebouw woont. Vanuit mijn slaapkamer zag ik fel licht in de living en wist meteen dat er iets mis was. Daarop heb ik mij verschanst op mijn koertje achteraan.”

https://www.youtube.com/watch?v=nIyOXILMGVE

De schade aan de buitengevel van het gebouw en aan de twee geparkeerde voertuigen is aanzienlijk. Het raam van het appartement van A. sprong door de hitte, maar de brandweer had de vlammen snel onder controle. Ook het terras op de eerste verdieping liep ernstige schade op. De twee voertuigen zijn rijp voor de schroothoop.

“De brandweer was snel ter plaatse”, gaat A. verder. “Pas toen ik zag dat de vlammen gedoofd waren, durfde ik mij weer binnen begeven om vervolgens naar buiten te vluchten. Binnen hing pikzwarte rook.”

De twee wagens zijn rijp voor de schroothoop.
De twee wagens zijn rijp voor de schroothoop.© JR

De brandweer ventileerde het gebouw, maar voorlopig lijkt het erop dat A. een andere slaapplaats zal moeten zoeken voor de komende nacht(en). “De stank binnen is niet te harden. Daarnaast liep het appartement rookschade op. Ondanks dat de brandweer het appartement vrijgaf, zal het wel nog even duren alvorens ik terug in mijn appartementje kan. De brandweer sloeg voorlopig platen voor mijn raam. Verschrikkelijk was het”, zucht A.

Er vielen geen gewonden bij de brand. Het parket stelde een branddeskundige aan. Uit het onderzoek blijkt dat de brand werd aangestoken. Het parket gaat dus uit van opzettelijke brandstichting. Er werden nog geen verdachten opgepakt.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.