https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Aangekondigde rellen in Kortrijk blijven uit: “Er kwam niemand opdagen”

De politie was op elke straathoek aanwezig.© AN
De politie was op elke straathoek aanwezig.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Van de aangekondigde rellen tegen de avondklok in Kortrijk is niets in huis gekomen. “Alles bleef rustig, er kwam niemand opdagen”, aldus politiewoordvoerder Thomas Detavernier. Toch patrouilleren er nog de rest van de avond tientallen agenten in het centrum van de stad.

Het waren vooral jongeren van buiten de stad die hadden opgeroepen om vernielingen te komen aanrichten in het centrum op vrijdag en zaterdag. Aanleiding zijn de rellen in Nederland. Daar geldt sinds kort een strengere avondklok.

Maar blijkbaar raakten ze ontmoedigd door de stevige politiemacht die op de been werd gebracht. Even was er sprake van dat de amokmakers zouden uitwijken naar Menen. Maar ook daar werd onmiddellijk een hoop politie opgetrommeld en bleef het uiteindelijk erg rustig.

Blijven paraat

“De hele operatie is kalm verlopen”, weet politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Er kwam uiteindelijk niemand opdagen. We stonden ook in nauw contact met onze collega’s in Menen. En ook daar bleef het rustig. Natuurlijk blijven we wel paraat want er werd opgeroepen om morgen tegen 14.00 uur opnieuw vernielingen te komen aanrichten. Daar zijn onze agenten op voorzien. Al kregen we tot nu toe geen signalen dat het er dan erger zou aan toegaan dan deze avond het geval was.”

Alle winkeliers zijn dan ook van plan om morgen gewoon open te gaan. Een juwelier plaatste wel houten planken voor zijn ramen. Maar het ziet er dus naar uit dat dat verloren moeite zal blijken te zijn.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.