Aan cocaïne verslaafde ex-advocaat terecht voor gesjoemel met geld

© Getty Images
Redactie KW

Een voormalig advocaat uit Zwevegem misbruikte zo’n 40.000 euro van klanten voor eigen doeleinden. Hij stond daarom voor de correctionele rechtbank in Kortrijk terecht. Hij bekende maar vroeg er zonder straf of een werkstraf vanaf te kunnen komen. Twee jaar geleden liep hij al een veroordeling op voor witwassen van 50.000 euro van een oplichterskoppel.

In 2015 en 2016 kreeg ex-advocaat Guy M. van klanten zo’n 40.000 euro op zijn derdenrekening gestort. Dat is een rekening die enkel mag gebruikt worden om geld van anderen te stallen en daarna door te storten. Guy M. gebruikte het geld echter voor het betalen van schulden bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). “Ik kampte toen met een zware cocaïneverslaving, ik raakte mijn gezin en mijn vrienden in een periode van 6 maanden kwijt”, sloeg de voormalig advocaat mea culpa. “Ik vertelde aan het slachtoffer over de RSZ-schulden maar niet over mijn verslaving.”

Grootste deel terugbetaald

Sinds 2,5 jaar is M. clean en aan de slag als jurist. Het grootste deel van de misbruikte gelden zijn al terugbetaald. Hij vroeg er zonder straf of een werkstraf vanaf te kunnen komen.

Halfweg 2016 verloor Guy M. zijn titel als advocaat. De tuchtraad schrapte hem toen definitief van het tableau van de advocaten na de vaststelling van een hele rist onregelmatigheden. Vonnis op 16 november. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.